Přes letní semestr jsme vařit moc nestíhali, protože díky dobrým rozvrhům bylo výhodné chodit na obědy do menzy. Zato o zkouškovým se to rozjelo. Začala bych přítelovým labužnicko-gastronomickým kouskem:
Mozzarela s rajčetem
Tohle úžasný jídlo jsem se toužila naučit vařit už od deváté třídy, kdy jsme se to učili ve vaření, ale já jsem si na to sama netroufla. Naštěstí teď už nejsu sama.
Příprava je delší, ale konečné smažení je rychlovka. Na másle chytne maso jemnou chuť a je to šíleně dobrý!
Šunkové rolky
S tímto (často svatebním) předkrmem přišel přítel, užili jsme si s ním spoustu zábavy a ani napotřetí se nám nepovedl.
Je k němu potřeba šunka, šlehačka, křen a chřest. Ztroskotali jsme hned u chřestu, jelikož jsme ho nesehnali. Řekli jsme si, že to teda zkusíme bez něho. Zbytek jsme koupili a na šlehačku dokonce smetanu ke šlehání. Z té se nám ale při zdánlivém urychlení šlehání v mixéru podařilo utlouct máslo. První pokus se nezdařil, ale nechtěli jsme se jen tak vzdát. Obchod je blízko, tak jsme se rozhodli koupit normální šlehačku. Načež jsme po otevření zjistili, že je sladká i přesto, že na ní není o cukru ani zmínka. To už jsme byli tak zdrcení, že jsem na protest snědla všechen nastrouhanej křen i máslo z mixéru. Vzdát jsme to nechtěli, tak jsme znova koupili smetanu na šlehání a k tomu kýbl zmrzliny k té sladké šlehačce. Tentokrát jsme ji chtěli ale ušlehat ručně. Toho jsem se zhostila já a milý mohl "vesele" přistrouhat další křen. Třetí pokus už vypadal slibně, i když to vůbec nechutnalo jako originál. Bylo to sladký a sůl tomu příliš nepomohla. Navíc jsme se mezi tím nacpali ještě zmrzlinou se šlehačkou, takže na hlavní chod nakonec ani nedošlo.
Ratatouille podle kluků v akci


Žádné komentáře:
Okomentovat