pondělí 16. července 2012

Do Olomučan na hrádek 15.6.2012

   Včera se mně zachtělo zajet si někam na kole. Bráchy jsem nemusela ani moc dlouho přemlouvat. Vymyslel, že se pojedeme podívat do Olomučan na hrádek, kam minule sám netrefil. Počkali jsme až přestane pršet, napakovali svačiny a pití, foťáky a kolem páté vyrazili. Vzali jsme to směrem na Blansko.
   Mezi Vilémovicemi a Lažánkami jsme potkali pána s modelem letadla a koukali jsme, jak mu to pěkně lítá. Taky jsme si všimli, že místy kolem nás prší, jenom před námi ne. V Lažánkách jsem si poprvé změřila kolik jedu. V Blansku jsme odbočili směrem na Brno a pak na Olomučany.
   Tam to byla pěkná makačka, protože Olomučany jsou celý do kopce, ale zato nás doprovázelo krásné počasí a sluníčko. Projeli jsme je a první odbočkou za značkami doprava po cestě k novýmu hradu. Po cestě byla úžasná příroda a výhledy na Blansko a na Adamov. Ještěže jsme vzali ty foťáky. =)
   Hrádek jsme po 3,5 km jízdy po serpentinách našli. Dovnitř jsme se ale nedostali, protože byl zamčenej. Tak jsme koukali a fotili jenom pod vraty.
   Cestou zpět jsme si to po serpentinách vyjeli zase nahoru. Pak si zkrátili cestu podle směrovek Olomučany 2 km a polní cestou, která byla pod úhlem asi 45°, rovnou asi do půlky Olomučan.
   Z Blanska se nám už vážně nechtělo vyjíždět Lažánky a k poliklinice už vůbec ne, tak jsme to vzali žlebem kolem Punkevních jeskyní rovnou do Sloupa a pak k nám. Tím jsme si cestu z Blanska zkrátili asi o polovinu. Po cestě žlebem se už stmívalo a my jsme si nevzali světla, jenom brácha měl zadní. Ale pokud mě brácha nepředjel a neblikal mně zadním světlem do xichtu, tak jsme viděli ještě celkem dobře. =)
   Domů jsme přijeli asi o čtvrt na 11 a bylo ještě docela světlo, takže moje tvrzení, že určitě přijedeme za světla, vyšlo. Taky jsme se dozvěděli, že jak jsme odjeli, u nás ještě 2x pršelo, tak jsme tomu pěkně ujeli.
   Dneska jsem si tu trasu hledala na googlu a zjistila jsem, že jsme ujeli přes 47 km, takže to že teď nemůžu na nohy je zcela oprávněné. =)

Foto Ivunec a Zatnaktel






2 komentáře:

  1. Cyklisti! To musel být fajn výlet.. akorát nechápu ,kde že jste si objednali to nádherné počasí.. :-) V brzké době mám v plánu ty končiny také projezdit..

    OdpovědětVymazat