pátek 29. března 2013

Obrázkové pečení 29.3.2013

   I když to z venkovního pohledu možná není pochopitelné, dnes se u nás pekly Velikonoční perníčky.


   A jelikož ze sebe musím občas dostat svoji kreativitu, pěkně jsem si s tím vyhrála.


   Už jste někdy pekli příběhy? Mně se to čirou náhodou stalo už na Vánoce. A to tak, že jsem tak dlouho skládala vykrájená zvířátka a všelijaké tvary na plech, až mně z toho najednou vznikl příběh. Třeba když jsem obrátila sněhuláka, vznikla z toho parádní Karkulka s vytahanejma tepákama. A jestli ji po lese honilo divoký zlatý prase nebo kapr, to už záleželo jenom na mně.

   Dneska jsem to u pečení perníčků dělala záměrně, a aby z toho měli požitek i ostatní, snažila jsem se to operníkovanýma a omoučenýma rukama fotit.

Koččin sen

Máme rádi zvířata

   Nakonec jsme se je rozhodli i nazdobit, i když to už nebyla taková sranda jako skládání příběhů. Navíc, když to první pytlíkové zdobítko, co dostanete do rukou, má tak velkou díru, že když se snažíte udělat malému kuřátku očičko, zabělíte mu celou hlavu. Což mě - zelenáče v tomto oboru, spoléhajícího se na svůj docela dobrý výtvarný talent, dost nepěkně překvapilo.
   Když jsem ale dostala nový pytlík s menší dírkou, docela jsem se do toho i vžila. Sice to nejsou žádná díla, jako chodím okukovat na pouťové stánky, ale na to, že jsem to zkoušela poprvé (narozdíl od mého bratra), jsem už docela profík! =)


Více ZDE
Zdobil: Ivunec a Zatnaktel =)

1 komentář: