úterý 13. ledna 2015

45/52

Tak teď jsem si právě nechtěně smazala docela dost dlouhej a rozepsanej článek o olomouckých hospodách, o kterých jsem, světe div se (!!!), ještě nepsala a to jsme je loni navštěvovali celkem často. Takže znova...
Nejvíc Zónu, do které jsme si chodívali s pár lidmi ze sboru, kteří ještě po zkouškách neměli dost, zazpívat. Navíc se tam pořád něco dělo, protože se tam často pořádaly jamy, což znamená, že sešli lidi, co na něco hrají a prostě něco improvizovali a často se to dalo i poslouchat. =) Taky jsme tam občas s kamarády chodili lozit na boulder. Než jsem o ní ale stihla něco napsat, tak ji zavřeli. Nedávno ten podnik zase otevřeli, ale Zóna už to není a my tam od té doby nebyli.
Letos chodíme nejvíc do Hobliny, což je předchůdce Zóny, která se tam po zavření zase vrátila. Je to takovej malej pajzlík s obří televizí a ne moc pěknýma záchodama, ale zato tam mají (narozdíl od původní Zóny) aspoň točenou kofolu a skvělou obsluhu, která se s vámi klidně podělí o kamínka, když jim v topení dojde bomba a když jí pěkně hrajete na kytaru, violu, dudy, flétničky a grumle a do toho pěkně zpíváte, nevyhodí vás ani 2 hodiny po zavíračce. =)
Kaštánek je sice vinárna, ale pro to parádní Chardonnay, co když si ho objednáte litr, dostanete k němu i škvarkový sádlo s chlebem, o něm tady napsat musím.
Pak můžu ještě doporučit středověkou Citacelu, minimálně pro nakládaný hermelín. A když jsme u hermelínu, skvělý mají i ve vinárně pod konviktem a mají i olivy.
Jako poslední bych ráda zmínila restauraci U červeného volka, kde se nejen dobře najíte, ale je to hlavně pastva pro oči lidem, kteří zbožňují antikvariáty a sbírají staré věcičky. Je to tam opravdu ňuchňavé, mají tam suprovou topinku s křenem. Bohužel jsem tam zatím byla jenom asi 2x.
Určitě to není všechno, ale myslím, že už jsem se rozepsala a udělala reklamu dost. =) Ne, že bych byla takovej vymetač hospod, je pravda, že letos to stíhám ještě míň než loni, ale je škoda nejít si někam sednout s bandou skvělých lidí a třeba si i zazpívat. =)

Zóna se sborem
Jam v Zóně
 Boulder v Zóně - tohle už je docela známá fotka, hlavně na twitteru =)
Kaštánek se sborem

Žádné komentáře:

Okomentovat