Abych trochu dohnala časovou ztrátu a nepsala pořád půl roku starý "novinky", dopíšu i tento článek. A tím se přiblížím ke skoro aktuálnímu času. Tenhle pokus je totiž ze začátku října.
Je to tajný recept přítelovy babičky a pod svým názvem, který už má svou dlouhou tradici, skrývá tajné přísady. Ale je to vlastně jednoduchý hovězí vývar s krupicovými noky.
A teď k tomu, jak jsme to vařili. Koupili jsme maso s kostí (žebra) a kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer, olej, prášek do pečiva, vajíčko a hrubou krupici.
Jelikož nemáme papiňák, vařili jsme jenom maso hodinu a půl. Pak jsme maso obrali, zeleninu z vývaru pokrájeli, naházeli zpátky a vývar ochutili.
A pak přišly na řadu nočky. Do hrníčku se dá vajíčko, prášek do pečiva a přidává se krupice, až je hmota tahavá. Lžičkou se vždycky nabere a omáchá ve vývaru. Nám se povedly spíš knedle, protože jsme dávali vždycky celou lžičku a ony nakynuly a staly se z nich takový koule, tak jsme je museli trochu rozďobat, aby se vůbec uvařily. Nakonec jsme zjistili, že je to maso ještě málo, tak jsme to celý vařili ještě půl hodiny. Tu zeleninu jsme pak nemuseli ani kousat, dala se totiž pasírovat přes zuby. Příště to maso budem vařit 2 hodiny, nebo si pořídím papiňák. =)
Na první pokus fakt dobrý. Po dovaření bylo už maso v cajku. A jelikož jsme jí udělali hafo, večer po škole jsme ju šli dotlačit. Příště zas!
PS: před pár dny jsem si založila kuchařku mých pokusů. =)
Žádné komentáře:
Okomentovat