čtvrtek 12. listopadu 2015

Ivuncův kuchyňský koutek Level2 14: Cibulačka


Původně jsem dneska chtěla napsat jenom o cibulačce, ale pak jsem si všimla, že před ní mám ještě jeden článek, tak napíšu 2.

Dneska jsem si ji dělala už podruhé a povedla se stejně jako minule. Navrhl ji Jóža, a tak jsme splácali recept od jeho mamky s receptem z netu a světe div se, bylo to k jídlu! =)

Nakrájíte cibule (počítám tak 2 menší na osobu) na půlměsíčky, rozpustíte máslo s trochou oleje a cibuli smažíte do zlatohněda. Pokud se vám nechce dělat 2 hodiny hovězí vývar, postačí bujón. Když je cibulka hotová přidáte hladkou mouku (jde to i s jíškou) a zalijete vývarem. Dochutíte solí, pepřem, můžete přidat nové koření a bobkový list. Podává se s osmaženými krutony z rohlíku a nastrouhaným sýrem.

Je to velká dobrota, hlavně když přijdete vyhládlí ze školy. A s tahajícím se rozpuštěným sýrem si užijete velkou zábavu. =)






Žádné komentáře:

Okomentovat